Splošni pogoji poslovanja

Splošno
Cene
Cenik dostave
Minimalni nakup
Postopek nakupa v spletni trgovini
Preklic naročila
Načini plačila
Pogoji za izvedbo dostave
Dostava
Izvršena dostava
Vračila naročenih ter kupljenih izdelkov ter reklamacijež
Garancija
Varovanje osebnih podatkov
Odgovornost
Informacije
Piškotki
Končna določila

Splošno

Pred uporabo spletne strani www.decoratissima.si vas naprošamo, da si podrobno preberete naše splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani decoratissima.si soglašate, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja navedenimi na tej strani. V primeru, da se z našimi pogoji poslovanja ne strinjate vas naprošamo, da spletne strani www.decoratissima.si ne uporabljate.

Spletno trgovino www.decoratissima.si upravlja podjetje Spletna trgovina, Matevž Andrejek, s.p., Dolenjska cesta 246A, 1000 Ljubljana, matična številka: 8280053000, davčna številka: 18405878, v nadaljevanju ponudnik ali decoratissima.si.

Naročnik je vsaka oseba ali pravni subjekt, ki naroči izdelke, kateri so v ponudbi v spletni trgovini www.decoratissima.com. Z nakupom se naročnik zavezuje k splošnim pogojem, ki so v veljavi ob trenutku nakupa oz. oddaje naročila.

Cene

Vse cene, ki so navedene na spletni strani www.decoratissima.si so navedene v evrih (EUR) in vključujejo 22% DDV. Cene veljajo od 25.9.2018 do preklica

Cenik dostave

Cena dostave za celotno Slovenijo je enotna in znaša 3,99€. Ob naročilih nad 40€ je dostava brezplačna.

Minimalni nakup

V spletni trgovini decoratissima.si ni minimalnega nakupa.

Postopek nakupa v spletni trgovini

Izdelek, ki ga želite kupiti v spletni trgovini decoratissima.si dodate v spletno nakupovalno košarico s pritiskom na gumb „dodaj v košarico“. Pri tem boste morali dodatno določiti število izdelkov, ki jih želite dodati v spletno nakupovalno košarico. Za nakup ni potrebna registracija na spletni strani. Ko izberete željene izdelke pritisnite ikono košarice na zgornji desni strani spletne trgovine. To vas bo preneslo na predogled izbranih izdelkov, ki se nahajajo v košarici in kjer boste lahko videli zneske za posamezne artikle ter skupni znesek vašega nakupa. Za nadaljevanje nakupa pritisnite gumb naprej na naročilo, kar vas bo prestavilo na stran kjer boste lahko zaključili nakup. Pri naročilu je potrebno navesti naslednje podatke:

 • ime,
 • priimek
 • naziv podjetja (če nakupujete kot pravna oseba),
 • email naslov na katerega boste dobili potrdilo o naročilu
 • telefonsko številko, telefonsko številko na kateri boste dosegljivi v času dostave in katero bomo uporabili v primeru, ko bi potrebovali dodatne informacije v zvezi z vašim naročilom
 • naslov kamor bodo artikli dostavljeni
 • poštno številko
 • mesto
 • način plačila – plačilo ob povzetju ali plačilo po predračunu.

Ko navedete vse podatke pritisnite gumb zaključi nakup, da zaključite vaše naročilo. S klikom na gumb zaključi nakup potrjujete, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja ter, da se z njmi v celoti strinjate. Naročnik odgovarja za resničnost navedenih podatkov.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in naročnikom je sklenjena po plačanem znesku. Kupoprodajna pogodba (elektronska pošta s podatki o naročenih izdelkih) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Webicom.

Preklic naročila

V kolikor želi naročnik preklicati naročilo lahko to stori v roku dveh ur po oddaji naročila. Preklic mora biti opravljen preko telefonskega klica na številko 070 404 963 ali preko elektronske pošte na naslov info@decoratissima.si.

Načini plačila

Na spletni strani decoratissima.si so možni naslednji načini plačila

 • Plačilo ob povzetju – plačilo ob povzetju se izvede ob dostavi izdelkov naročniku ali prejemniku.
 • Plačilo preko predračuna – predračun pošljemo na email naslov, ko stranka oddan naročilu v naši spletni trgovini, preko elektronske pošte na info@decoratissima.si ali preko telefonskega klica.

Pogoji za izvedbo dostave

Po izvedenem naročilu je pred dostavo potreben predhodni dogovor glede časa ter kraja dostave izdelkov. Za izvedbo naročila mora naročnik navesti telefonsko številko na katero bo dosegljiv v času dostave v primeru nepredvidljivih dogodkov. Ta dogovor se izvede preko elektronske pošte, telefonskega pogovora ali sms sporočila po izvedbi naročila.

Dostava

Dostavni rok izdelkov je 3-5 delovnih dni po naročilu naročila v kolikor gre za plačilo po povzetju, pri čemer se upošteva tudi količina izdelkov ter zahtevnost izvedbe naročila. Ob večjih ali zahtevnejših naročilih se lahko čas dostave podaljša. Če so izdelki na zalogi se lahko v predhodnem dogovoru z nami izdelki  dostavijo tudi na dan naročila.

Naše izdelke dostavljamo po celotni Sloveniji. Cena dostave za celotno Slovenijo znaša 3,99€. Ob naročilih nad 40€ je dostava brezplačna.

Izvršena dostava

Dostava se smatra za izvršeno, ko naročnik ali prejemnik podpiše, da je blago prejel.
Dostava se smatra za izvršeno tudi v naslednjih primerih:

 • če naročnika ali prejemnika ni na dogovorjenem naslovu ob dogovorjenem času dostave in, ko osebe kot so sorodniki ali sodelavci, ki so ob času dostave na dogovorjenem naslovu nočejo sprejeti blaga ter jamčiti za njegovo dostavo naročniku.
 • če naročnik ali prejemnik noče prejeti blaga.
 • če podatki o naročniku ali prejemniku niso pravilni.

V primeru neuspešno izvršene dostave se naročnika obvesti preko elektronske pošte ali sms sporočila. Prav tako naročnika obvestimo tudi v primeru uspešno izvedene dostave prejemniku.
V primeru neuspešno izvršene dostave lahko blago ponovno dostavimo v roku 5 dni. Pri čemer za ponovno dostavo veljajo ceniki dostave veljavni v času nakupa. V primerih, da je ponudnik po tem roku zaradi poslovnih obveznosti odsoten se lahko ponovna dostava prestavi za čas, ki ga določi ponudnik, vendar ne več kot 14 dni od dneva neuspešno izvršene dostave.

Vračila naročenih in kupljenih izdelkov ter reklamacije

Ponudnik se zavezuje, da bo vse morebitne reklamacije odpravil v najkrajšem možnem času. Naročnik je dolžan ob dostavi blago pregledati ali je v brezhibnem stanju. V primeru, da naročnik prejme poškodovane izdelke je dolžan ponudniku to javiti v treh dneh od datuma prevzema. Po treh dneh od datuma prevzema poškodovani izdelki niso več predmet reklamacije.

Če naročnik pošlje poškodovane izdelke nazaj ponudniku po treh dneh od datuma prevzema in ponudnik določi, da dobavljena pošiljka ni predmet reklamacije, se izdelki pošljejo nazaj naročniku na njegove stroške. V tem primeru velja standardna cena dostave.

Garancija

Vsem proizvodom kupljenim v spletni trgovini decoratissima.si zagotavljamo dve leti garancije. Garancija ne velja v primeru, da ponudnik ugotovi, da je šlo za nepravilno rabo izdelkov ali, da je prejemnik izdelke poškodoval po lastni krivdi.

Varovanje osebnih podatkov

Ker nam je varovanje osebnih podatkov prioriteta se zavezujemo, da bomo vaše podatke varovali v skladu z zakoni o varstvu potrošnikov ter, da jih v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim ter tretjim osebam.

Z oddajo naročila v naši spletni trgovini soglašate, da lahko podatke katere ste nam podali hranimo ter uporabljamo za izvedbo dostave naših produktov naročniku ali prejemniku, pošiljanje računov, obvestil o naši ponudbi ter za opravljanje ostale poslovne komunikacije.

Odgovornost

Ponudnik posluje v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. V primeru morebitnih pritožb ter sporov se ponudnik ter naročnik zavezujeta, da bosta rešitve iskala na okrožnem sodišču v Ljubljani.

Informacije

Za vse informacije smo vam na voljo na telefonski številki 070 404 963 ter na elektronskem naslovu info@decoratissima.si.

Piškotki

Spletna stran decoratissima.si uporablja piškotke. Piškotki zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine decoratissima.si se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Končna določila

Pridržujemo si pravico do napak v cenah ter besedilih na spletni strani www.decoratissima.si. Slike so simbolične.

Naročnik z nakupom preko kreditne kartice, predračuna ali dostave po pošti potrjuje, da je seznanjen z določili zapisanimi v splošnih pogojih poslovanja spletne strani decoratissima.si ter, da se z zapisanimi določili strinja.